Dankzij de steun van de Philips Foundation heeft Eindhoven als eerste grote stad in Nederland een dekkend netwerk van burgerhulpverleners en AED's. Bekijk de video en ontdek hoe dit de levens van mensen kan verbeteren.
Een AED voor jouw buurt
Hartstilstand in de buurt? Met een AED kan je levens redden. Op BuurtAED krijg jij de kans om samen met jouw buren in 30 dagen geld op te halen voor een AED-pakket met korting.
Leer reanimeren
Als burgerhulpverlener kun je levens helpen redden in jouw buurt. Kun jij reanimeren? Zoek een reanimatiecursus bij jou in de buurt en meld je aan. Na afloop weet je wat je moet doen bij een hartstilstand!
Meld een AED aan
Bij een hartstilstand kan een AED het hart weer in een normaal ritme krijgen. Heb jij een AED? Meld hem dan aan bij HartslagNu. Jouw AED kan levesn helpen redden!
“
Het is belangrijk dat er overal in Eindhoven AED’s hangen, maar het is nóg belangrijker dat genoeg mensen ze kunnen gebruiken."
- Henny Pietersma
Lees het interview met Henny Pietersma, Voorzitter Stichting Eindhoven Hartveilig, over het belang van een hartveilige samenleving.
Eindhoven is het hart van Philips, daarom gaan we samen met de Hartstichting ‘onze’ stad hartveiliger maken door het bestaande netwerk van AED’s aan te vullen totdat er altijd een te vinden is binnen 6 minuten. Klik op het hart als jij ook vindt dat Eindhoven hartveiliger moet worden!
Het aantal hartjes in support voor een hartveiliger Eindhoven
Website
Social media (Facebook en Instagram)
Meer dan 28000 mensen geven Eindhoven een ❤ Bedankt voor je support!
Reanimatie en de inzet van een AED binnen 6 minuten biedt de grootste overlevingskans. Momenteel is de afstand tot een AED op veel plekken in Eindhoven nog te groot. Om dit aan te tonen, droegen tijdens de Marathon Eindhoven 3 hardlopers de interactieve shirts. Ingebouwde LED’s toonden tijdens het rennen of een buurt hartveilig is of niet. Bekijk de video.
Eindhoven, het hart van Philips, is nog niet volledig hartveiliger. Om aan te tonen dat in een deel van Eindhoven een AED niet binnen 6 minuten kan worden gebruikt, maakten we een speciaal interactief hardloopshirt. 10 hardlopers liepen de Eindhoven marathon. De interactieve shirts toonden op iedere plek in het parcours of er sprake is van een 6-minuten zone en dus of een buurt hartveilig is of niet.
Dat een hartveilige samenleving belangrijk is begrijpt iedereen. Maar als je een hartstilstand hebt meegemaakt, gereanimeerd hebt of als cardioloog werkt ben je je nóg bewuster van het belang van een hartveilige omgeving. Ontdek de bijzondere portretten die we maakten over deze mensen.
Op 13 december 2017 kreeg video-analist Wim Rip een hartstilstand tijdens FC Groningen – PSV. Stafleden van PSV en medewerkers van FC Groningen begonnen direct met reanimatie. Omdat in het stadion een AED aanwezig was heeft Wim het gered.
Op 18-jarige leeftijd een hartstilstand krijgen, het overkwam Elles. Gelukkig wist haar vader wat hij moest doen en was er snel een AED ter plaatse.
René Tio is cardioloog in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, het grootste hart- en vaatcentrum van Nederland. René vertelt over het belang van een tijdige reanimatie en inzet van AED’s.
You are about to visit a Philips global content page
Continue